Folyékony élelmiszeripari fertőtlenítő tisztítószer koncentrátum
Tulajdonságok
Lúgos alapú, gyors hatású konyhai fertőtlenítő tisztítószer. Eltávolítja a zsírokat, olajokat és növényi
ill. állati eredetű fehérjéket, ugyanakkor fertőtlenít is. Illatanyag mentes. Hatékonysága a DIN EN-normák
alapján vizsgálva. Szerepel az IHO-fertőtlenítőszerek listáján. Szalmonella, lisztéria és norovírus ellen is
hatékony. Megfelel az EN 1040, EN 1275, EN 1276, EN 1650 és az EN 13697 követelményeinek.
Élelmiszeriparban ártalmatlan felhasználásáról tanusítvánnyal rendelkezik.
Felhasználási terület
Víz- és lúgálló élelmiszeripari padló-, fali- és munkafelületek, továbbá konyha- és munkagépek
tisztítására és fertőtlenítésére.
Felhasználás
Az első felhasználás előtt a szert tesztelni kell egy kevésbé szembetűnő részen.
1 adag = 25 ml
A felhasználásra kész oldat elkészítése
Az oldat mindig hideg vízzel készítendő!
Adagolás a táblázat szerint.
a) Az 500 ml-es szóróflakont hideg vízzel a jelölésig
feltölteni, majd 1 adag koncentrátumot az adagoló
flakonból vagy Kiehl-adagolórendszerből
(pl. DosiExpress) hozzáadni.
b) Az 500 ml-es szóróflakont az erre megfelelő KIEHL-
adagolórendszeren keresztül (pl. DosiStation, DosiJet)
feltölteni.
c) A 2 literes flakonból vagy az 5 literes kannából
az erre megfelelő KIEHL-adagolórendszeren keresztül
(pl. DosiStation, Arcantec, DosiJet) adagolni.
Fertőtlenítő tisztítás:
A teljes felületet fertőtlenítő oldatottal benedevesítjük
(kb. 15 – 20 ml/m2) és tisztítótextíliával vagy tisztítógéppel
szétdolgozzuk.
A felületeketet és konyhai gépeket, melyek közvetlenül érintkeznek élelmiszerekkel,
a hatóidő után többször, alaposan forró ivóvízzel le kell öblíteni (pl. 40 – 60 °C, 8 – 16 liter/m2).
Zsír- vagy fehérjemaradványok esetén a Blutoxolt megfelelő koncentrációban (hidegen) szétterítjük,
majd a behatási idő után, súrolásnál a víztartályból forró vízzel visszük fel a felületre.
Anyagszükséglet / m2
Fertőtlenítő tisztítás: 0,5 - 3,75 ml a felhasznált koncentrációtól függően